Verbouw voormalige pastorie

Verbouw van een voormalige pastorie tot woonhuis. Het karakteristieke gemeentelijke monument is in 1969 ten behoeve van een aula-functie aangebouwd. Deze aanbouw heeft in 1996 een serre-uitbouw gekregen.  De ontwerpopgave is om meer harmonie te brengen tussen aanbouw, serre en hoofdgebouw.  Ook in het interieur moet meer samenhang komen door de aanbouw  in open verbinding te brengen met het oude voorhuis. Bureau ArchTime heeft een bouwhistorische verkenning opgesteld.  Voor het ontwerp is deze waardestelling uitgangspunt.

Schetsontwerp met nieuwe uitbouw; het metselwerk te keimen

Huidige situatie met serre

Aanzicht nieuwe pui vanuit woonkamer

Doorkijk vanuit voorhuis (eetkamer) via keuken naar achterhuis (woonkamer)

Doorzicht vanuit woonkamer richting voorhuis

 

Recent Posts